PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Србија го ограничи извозот на брашно, масло за јадење и пченица

Apr 20, 2022

[ad_1]

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Актуелниот претседател на Словенија, Борут Пахор, е заинтересиран да ја преземе функцијата специјален претставник на ЕУ за дијалогот меѓу Белград и Приштина, по истекот на неговиот мандат, пишува весникот „Дело“.

Се наведува дека по истекот на неговиот мандат, Пахор има намера да ја заземе позицијата на специјален претставник на ЕУ за дијалогот меѓу Белград и Приштина, пренесува „Косово онлајн“.

На прашање на „Дело“, од кабинетот на Пахор рекле дека по истекот на неговиот мандат тој ќе биде поранешен претседател.

„Тој не се занимава со прашањето што ќе прави за една година, бидејќи ќе има доволно време за тоа. Сега е целосно посветен на своите задачи кои ќе ги извршува до 22 декември“, изјавиле од кабинетот на Пахор.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ