Tри земјотреси ја стресоа Македонија

Apr 20, 2022

Три слаби земјотреси денеска го стресоа западниот дел на Македонија.

Станува збор за два земјотреси со јачина од 2 степени, и еден до јачина од 2.5 степени, при што сите три се со епицентар на македонско тло на 11, 14 или 16 километри од албанскиот град Поградец.

Во регионот, денеска земјотреси имаше во Албанија и Грција.

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ