PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Украинците објавија фотографија: „Русите ги кријат загубите со мобилни крематориуми“

Apr 13, 2022

[ad_1]

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Украинската армија објави фотографија на „Фејсбук“, за која тврди дека покажува руски мобилен крематориум.

Украинците тврдат дека руските сили користат мобилни крематориуми за да ги палат телата на цивилите што ги убиле на окупираните територии.

Украинците исто така наведуваат дека Русите ги палат мртвите тела на нивните војници во подвижни крематориуми за да го прикријат обемот на загубите.

Текстот Украинците објавија фотографија: „Русите ги кријат загубите со мобилни крематориуми“ е превземен од МАКФАКС.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ