Комесарот на УНХЦР, Филипо Гранди, денеска соопшти дека според текот на настаните на терен проценката на Агенцијата за бегалци на ОН е оти наредните два дена бројот бегалци од воените жаришта во Украина да достигне два милиона.

„Мислам дека денеска или можеби најдоцна утре ќе ја поминеме границата од два милиони. Значи, бегалската криза не престанува“, нагласи Гранди во изјава за норвешките медиуми.