PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Велика Британија забрани увоз на кавијар и други луксузни производи од Русија

Apr 21, 2022

[ad_1]

фото: Пикслес
PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Велика Британија во рамки на последното проширување на списокот санкции против Москва забрани увоз на кавијар и други луксузни производи од Русија.

Забраната за увоз е проширена и на среброто и производите од дрво, додека за 35 проценти се зголемуваат царинските давачки за дијамантите и гумата увезени од Русија и Белорусија.

– Ја користиме секоја можност да го засилиме притисокот за изолирање на руската економија, овие мерки само значат дополнително затегнување на завртките, затворајќи ги начините за остварување профит за воената машинерија на Владимир Путин-изјави британската секретарка за меѓународна трговија Ен-Мари Тревелјан.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ