PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Владата денеска на седница ќе одлучува за санкции против Русија

Feb 24, 2022

Седница за денеска закажа и македонската Влада.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Како што инфрмираат во соопштението од таму на седницата ќе се разгледува воведувањето на санкции кон Русија. На оваа седница на разгледување и усвојување е Информацијата за новиот пакет на рестриктивни мерки на ЕУ во поглед на ситуацијата во Украина со препорака за придружувањето на Северна Македонија кон сите одлуки на ЕУ за овој вид на рестриктивни мерки.

Министрите денеска ќе ја разгледаат и Информација за потребата од обезбедување сместување на државјани на Северна Македонија и членовите на нивните семејства по нивна евакуација од Украина.

За заклучоците и одлуките од седницата, којашто е предвидено да започне во 11:00 часот, јавноста ќе биде информирана со соопштение, веднаш по нејзиното завршување.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 940x400

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ