Во мандатот на Спасовски четири покачувања на плата и пет бонус плати исплатени

Mar 30, 2023

Со четвртото покачување на платите во МВР во мандат на Спасовски платите за полицаец и инспектор без минат труд се следни:

-Покачувањето на платата на полицаец во 03/2023г во однос на 2015г ќе изнесува 9.255,00 денари бруто, а 5.905,00 нето.

-Покачувањето на платата на инспектор во 03/2023г во однос на 2015г ќе изнесува 9.300,00 денари бруто, а 5.873,00 нето.

Во мандатот на Министерот Спасовски се исплатени 5 бонус плати на вработените или према вратените се пуштени 561.773.133 денари односно 9.060.857 евра, шестата бонус плата вработените ќе ја земат во месец мај која ќе изнесува 31.859 денари во поединечен износ, што претставува зголемување од речиси 40% на износот на бонус платата во 2017 година која изнесуваше 22.928 денари

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ